TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

    Waar wij aan werken

    Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

    Wie we zijn

    Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

    ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

    Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

    Recente vacatures

    Executive search

    Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

    Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

    Solliciteer nu
    Aanbesteden en contracteren

    Jurist

    Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

    Solliciteer nu

    Blog Innovatie moet je aanmoedigen

    Wanneer heb jij voor het laatst aan een deur getrokken terwijl je eigenlijk moest duwen? Of verwees je in een mailtje naar de bijlage, maar vergat je hem bij te sluiten? Veel van ons gedrag gaat onbewust en ongemerkt maken we keer op keer dezelfde fouten. Niet omdat we niet weten naar welke kant de deur opengaat, maar omdat het niet strookt met onze intuïtie. Want aan een deurklink trek je nu eenmaal. Dus waarom een klink als je eigenlijk moet duwen?

    Toegevoegd door Majka van Doorn op 7 juni 2023

    Elke dag nemen we zo’n 35.000 beslissingen, en slechts een fractie daarvan maken we bewust. Desalniettemin wordt juist dit intuïtieve gedrag in veel organisaties vergeten. Als we meer ruimte voor innovatie willen creëren, vullen we boekwerken aan PowerPoint slides met schitterende stippen op de horizon, sturen we alle medewerkers op cursus om agile te werken en Google designsprinten we er op los. Maar als we willen dat mensen nieuw gedrag vertonen, moeten we ze niet alleen uitleggen waarom dat zo belangrijk is. Meer kennis staat niet gelijk aan meer bereidwilligheid om te veranderen. Als je innovatie echt wilt aanmoedigen, moet je naast de rationele, logische kant van mensen ook hun emotionele, intuïtieve kant aanspreken.

    Innovatie moet je aanmoedigen

    Ontwerp nieuwe routines en gewoontes met BEANS

    Met onze BEANS-methodiek (Behaviour Enablers, Artifacts en Nudges) creëren we nieuwe routines en gewoontes die innovatief gedrag stimuleren. De Behaviour Enablers spreken onze rationele kant aan; een routekaart die vertelt waar we heen gaan of een checklist die precies zegt wat we moeten doen. De Nudges richten zich daarentegen op onze emotionele kant en geven ons een onzichtbaar duwtje in de goede richting. Stuur bijvoorbeeld nooit een reminder naar de hele groep als een deadline nadert. Dat geeft het signaal dat het normaal is om een deadline te missen. Stuur liever een individuele mail met de boodschap dat 90% van de groep het al wel heeft ingeleverd en dat het wachten nu op jou is. De Artifact is tot slot de verbindende factor, het sluitstuk dat een tastbare en zichtbare herinnering vormt wat het nieuwe gedrag stimuleert en ondersteunt. Bijvoorbeeld een dare to try award, voor dat ene team dat glorieus heeft gefaald, maar wel tijdig aan de bel heeft getrokken en de geleerde lessen heeft gedeeld met de rest van de organisatie. Juist de combinatie van Behaviour enablers, artifacts en nudges, zorgen voor structurele en duurzame verandering.

    Hoe begeleiden wij gedragsverandering in organisaties om innovatie te laten slagen?

    Blokkades voor innovatief gedrag

    We hebben het vaak niet door, maar perverse prikkels in onze organisatie zorgen ervoor dat innovatief gedrag blokkeert. Worden medewerkers beoordeelt op het zo betrouwbaar en efficiënt mogelijk uitvoeren van hun taken? Of worden er bonussen uitgedeeld als ze snel fouten maken, deze openlijk delen met collega’s en afwijken van het originele plan? Gedrag wat nodig is om organisaties innovatiever te maken, is vaak exact het gedrag dat onbewust in de kiem wordt gesmoord. Ga daarom op zoek naar de barrières die jouw organisatie beletten echt innovatief te zijn en ontwerp BEANS om die barrières te beslechten. En let op aan welke kant van de deur je de klinkt plaatst.

    Ook innovatief gedrag stimuleren?

    Alle mensen

    Ook innovatief gedrag stimuleren?

    Alle mensen