5 unieke ideeën om je businessmodel
te innoveren

Het beste idee om jouw business te vernieuwen bestaat al lang. Benieuwd wat het is?

AUTEUR Tom Gouman
LEESTIJD 3 minuten
DATUM

26 augustus 2020

DIENST Bouw nieuwe business
Het beste idee om jouw business te vernieuwen bestaat al lang. Het is uitgebreid getest en gevalideerd en zorgt ergens op de wereld al jaren voor succes. Benieuwd wat het is? Ontdek het met ons businessmodelspel!

Herken je één van deze dilemma's?

  • Mijn huidige businessmodel is niet toekomstproof
  • Ik wil een boost geven aan een business of propositie
  • Ik wil collega’s leren over businessmodelinnovatie
  • Ik wil een sense of urgency en draagvlak creëren om met innovatie aan de slag te gaan
  • Ik kan mijn team niet een week lang missen voor een design sprint

 

Met het businessmodelspel helpen we jouw  organisatie om buiten de ‘gebaande paden’ te denken. Aan de hand van de forced-fit creativiteitstechniek, vertalen we het succes van andere bedrijven naar jouw specifieke proposities, om zo nieuw denken en handelen tot stand te laten komen. Wat kun je bijvoorbeeld leren van Lego, die het ontwikkelen van nieuwe producten bij enthousiaste klanten hebben belegd? Of van Casa400, die buiten de zomermaanden hun hotelkamers verhuren aan studenten? In een workshop van een (halve) dag nemen we je mee langs 100 inspirerende bedrijfscases en leren we je opnieuw kijken naar de verschillende onderdelen van jouw businessmodel. Het resultaat: vijf gouden ideeën voor de vernieuwing van jouw business- en/of verdienmodel.

MEER WETEN OVER NIEUWE BUSINESS BOUWEN?

Bekijk deze dienst

Wat levert het op?

  • Minimaal 5 unieke ideeën om jouw business- of verdienmodel te innoveren
  • Je team leert het businessmodel canvas nog beter kennen en is zich bewust hoe je ook op onderdelen kan innoveren
  • Een flinke dosis energie en enthousiasme om met de ideeën aan de slag te gaan
  • Een unieke set van 100 inspiratiekaarten met voorbeelden uit binnen- en buitenland

Hoe werkt het?

Het businessmodelspel heeft haar waarde bewezen in een scala aan sectoren, van de high tech maakindustrie tot de zakelijke dienstverlening. Het spel kan ingezet worden als onderdeel van grotere projecten, maar kan ook los worden gespeeld in bijvoorbeeld een teambuildingsessie. Onze ervaren facilitators nemen je mee in een introductie in businessinnovatie en begeleiden de groep daarna bij het genereren, uitwerken en beoordelen van ideeën. Leren, inspireren en brainstormen staan centraal, waarbij een gedegen follow-up uiteraard niet vergeten wordt.

De kosten voor een workshop bedragen 5.000 euro. Dat is inclusief uitgebreide intake, begeleiding door twee ervaren facilitators en een beknopt verslag na afloop. Uiteraard kunnen wij ook begeleiden in de follow-up van de gekozen ideeën.

NEEM CONTACT MET ONS OP

Neem contact op