Digital prototyping

Van idee naar succes.

Waar stopt innovatie bij jouw bedrijf? De kans is groot dat er genoeg ideeën binnen jouw organisatie bestaan, maar dat het niet lukt om ze uit te voeren. De ideeën blijven onuitgewerkt en verdwijnen langzaam weer naar de achtergrond. Herkenbaar?

Met digital prototyping geef je ideeën meteen vorm. Dit doen we door in korte tijd een tastbaar prototype te maken, waarmee we direct toetsen en leren. Zo maak je succesvolle digitale producten, die goed aansluiten op de wensen van de gebruiker. 

Een korte introductie

Bij digital prototyping wordt er een digitale demo versie gemaakt van het product dat je voor ogen hebt, zoals een app of website. In korte tijd wordt dan een versimpelde, maar werkende versie gemaakt van de app of website, zodat de functionaliteit meteen door gebruikers kan worden getest. Het grote voordeel van deze manier van werken is dat het proces flexibeler en sneller is dan de traditionele manier van app of web development. Daarom is digital prototyping ideaal voor organisaties die in korte tijd een app of website willen ontwikkelen die goed aansluit op de wensen van gebruikers.

Meteen zelf aan de slag?

Download ons stappenplan "Drie stappen om overmorgen jouw low-code oplossing te demonstreren". 
Download het stappenplan

Build, measure, learn

Wij bouwen een digitaal prototype aan de hand van het "build, measure, learn" framework. Allereerst worden wensen van de klant en gebruikers geïnventariseerd. Aan de hand daarvan wordt een eerste pretotype ontwikkeld (build). Daarna wordt dit pretotype voorgelegd aan gebruikers en gevalideerd (measure). Deze feedback wordt vervolgens doorvertaald naar het verdere ontwerp (learn). Door deze continue loop van bouwen, feedback ophalen en leren, bouwen we apps en websites die écht aansluiten op de wensen van gebruikers.

Voor het ontwikkelen van digitale prototypes maken wij onder andere gebruik van Mendix, een low-code cloud platform waarmee wij naast digitale prototypes, schaalbare mobiele apps en webapps kunnen ontwikkelen. Het voordeel van dit platform is dat wij in hoog tempo, kwalitatief hoogwaardige apps kunnen opleveren, in samenspraak met onze klanten.

 

build, measure, learn

Het resultaat

Het grote voordeel van digital prototyping is de snelle en flexibele manier van ontwikkelen. Je hoeft vooraf nog niet een gedetailleerd beeld te hebben van wat jouw app precies allemaal kunnen. Liever werken we jouw globale ideeën uit tot een pre-/prototype en gaan we dit zo snel mogelijk toetsen. Want al doende leert men, en met onze agile werkwijze zorgen we ervoor dat deze nieuwe inzichten meteen worden meegenomen in de ontwikkeling van het product. Op deze manier kun je snel inspelen op veranderingen en zorg je ervoor dat je product waarde blijft creëren voor de klant.

Daarnaast is de success rate van digitale prototypes hoger, vanwege de nauwe betrokkenheid van gebruikers. Tot slot is deze manier van werken ook gewoon heel erg leuk. Je bent niet verwikkeld in eindeloze procedures, maar ziet juist snel resultaat van je werk. Daarbij kun je het resultaat meteen met anderen delen.

Hopelijk hebben we je net zo enthousiast kunnen maken over digital prototyping als wij zijn. In dat geval vind je in het artikel hieronder meer informatie over hoe je hier direct zelf mee aan de slag kan gaan.

+ Direct een tastbaar resultaat

+ Geen eindeloos proces, snel ontwikkelen en verder leren

+ Product sluit naadloos aan op wensen van gebruikers

+ Snel inspelen op veranderingen

+ Continu waarde blijven creëren voor de gebruiker

+ Hoge success rate, vanwege nauwe betrokkenheid van gebruikers

Wil je hier direct zelf mee aan de slag?

Download dan ons stappenplan Drie stappen om overmorgen je low code oplossing te demonstreren. Hierin leggen we je uit hoe je zelf een digitaal prototype kunt maken, dat meteen getest kan worden door eindgebruikers. Zo kun je snel van je idee voor een website of app een werkend product maken, dat goed aansluit op de wensen van de gebruiker.